Η ιστορία μας

Themistoklis Avramidis

To tokomboloimou.gr είναι μια οικογενειακή επιχείρηση της οποίας εμπνευστής ήταν ο Θεμιστοκλής Αβραμίδης.

Ο Θέμης, όπως τον φωνάζαν οι φίλοι, από μικρό του άρεσαν τα αντικείμενα με ”ιστορία”. Απ το 1985 μεταξύ άλλων, συνέλλεγε σπάνια κομπολόγια από πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Ατόφιο κεχριμπάρι, μαύρο γιούσουρι, ελεφαντόδοντο, κόκκαλο, έβενο κ.α. Κρατούσε κομπολόι από μικρή ηλικία ανάλογα με την περίσταση και την ψυχολογία του. Απ’τα αγαπημένα του ήταν τα μεγάλα βαριά κομπολόγια από κεχριμπάρι με πλούσια μεταξένια φούντα. Γνωστή και η αγάπη του για την Ιστορία του τόπου όπου μεγάλωσε και αγάπησε.

Κάνοντας ατελείωτες βόλτες στα παζάρια, ο Θέμης συνομιλούσε με τους παλαιοπώλες για διάφορα αντικείμενα. Τα λάτρευε και σεβόταν, γιατί το κάθε ένα όπως έλεγε,είχε την ιστορία του.

Το πάθος του, για το ωραίο και ιδιαίτερο αντικείμενο, τον οδήγησε το 2002 στο άνοιγμα του καταστήματος “Tobacco Shop” το οποίο έδρευε στα Γρεβενά και διέθετε μεγάλη γκάμα κομπολογιών και ειδών καπνιστού, διαλεγμένα από τον ίδιο ένα προς ένα.

Δήλωνε υποστηρικτής του αυθεντικού κομπολογιού και του άρεσε να το βλέπει και στα χέρια του γυναικείου φύλου.

Την ιδιαίτερη αγάπη και τη γνώση του για τα κομπολόγια τη μεταλαμπάδευσε και στα παιδιά του, τα οποία με αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα πραγματοποιούν ένα από τα σχέδια που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Θεμιστοκλής όσο ήταν εν ζωή.

Για να διαλέξεις μας έλεγε ένα κομπολόι, πρέπει να συμφωνήσουν τα δάχτυλα και τα αυτιά σου. Να αφουγκραστούν τον χτύπο της χάντρας, να νιώσεις το άγγιγμα και τη ζεστασιά στα δάχτυλα σου.

 

Έλλη Αβραμίδου

Έλλη Αβραμίδου, Υπεύθυνη πωλήσεων στο tokomboloimou.gr

Η Έλλη από πολύ μικρη ηλικία αγαπούσε ό,τι είχε σχέση με το χειροποίητο. Από 8 ετών κατασκεύαζε χειροποίητα κοσμήματα από χάντρες και κλωστή και τα πουλούσε στη γειτονιά της.

Όταν άνοιξε η οικογενειακή επιχείρηση, η Έλλη ηταν 14ετών και πέρνούσε αρκετές ώρες της μέρας εκεί, παρατηρώντας τον τρόπο που δούλευε ο πατέρας της και εξυπηρετώντας πάντα με χαμόγελο τους πελάτες. Το μαγαζάκι τους, όπως έλεγε, το αγαπούσε πολύ. Δίπλα στον πατέρα της, έμαθε να σέβεται και πρώτη να αγαπά το αντικείμενο που αργότερα θα έμπαινε σε ένα σπίτι και θα έκανε έναν άνθρωπο χαρούμενο. Χόμπυ της, να κατασκευάζει διάφορα αντικείμενα. Τελειώνοντας τις σπουδές της, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την οικογενειακή επιχείρηση. Με αυτό το site, πραγματοποιεί ένα από τα κοινά της όνειρα με τον πατέρα της.

 

 

 

dimitrios avramidis

 

Δημήτριος Αβραμίδης, Κατασκευή-Διαχείρηση site

Ο Δημήτρης, από μικρός έδειξε το ενδιαφέρον του για την τεχνολογία. Από 16 ετών και αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στην Πληροφορική εργαζόταν στην οικογενειακή επιχειρήση. Συνέχισε τις σπουδές του στο εξωτερικό,όπου και τελικά διέμεινε και εργαστηκε εκεί για αρκετά χρόνια στις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες Πληροφορικής. Εφόσον απέκτησε τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρίες επέστρεψε στην Ελλάδα και μαζί με την αδερφή του Έλλη δημιουργησαν αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα.